Allt detta ingår i Marknadsföringspaketet

Marknadsföringspaketet innehåller många olika delar. Tillsammans ger de dig en kraftfull plattform för all din marknadsföring, både digital och traditionellt »analog«.

Leverans sker 2–4 veckor från beställning. Vi reserverar oss för att det kan ta längre tid under intensiva perioder, men talar i så fall om det redan vid beställning.

Nedan ser du alla de delar som ingår i Marknadsföringspaketets grundutförande (klicka på nedåtpilarna bredvid rubrikerna för att läsa mer information om varje del).

Var och en av delarna går givetvis att bygga ut. Normalt sker sådana utbyggnader i ett senare, separat steg. Men olika företag har olika behov och om du behöver bli mer avancerad i någon del redan från start så löser vi naturligtvis det – begär separat offert.

Allt detta ingår!

Allmän information om paketet

Marknadsföringspaketet ger dig ett ramverk att arbeta vidare utifrån. Du kommer att få logotyp, grafisk profil, presentationsmaterial, hemsida, ditt eget digitala nyhetsbrev, verktyg för digital annonsering och uppföljning.

Vidare skapar och konfigurerar vi webbhotell, kopplar samman analysverktyg med dina olika digitala kanaler, skapar AdWords-konto för annonsering på nätet, och mycket mer.

När Marknadsföringspaketet är på plats kan du bara bestämma en annonsbudget, skapa en kampanj och köra igång. Det ger dig en flygande start, helt enkelt.

Du äger själv alla konton och förvaltar dem efter eget huvud. Behöver du senare hjälp med det kontinuerliga arbetet så bistår vi mer än gärna – be om separat offert.

Inledande möte / workshop

Vi inleder med ett möte där du berättar om ditt företag, dina mål och förväntningar på vad marknadsföringen kan åstadkomma.

Från vårt håll ger vi en introduktion till marknadskommunikation, berättar om nyckelbegrepp och tillsammans arbetar vi fram en enkel strategi och formulering av värdeerbjudande och önskvärd position. Vi kommer överens om tidsplan och omfattning för arbetet.

Mötet sker normalt på vårt kontor på Drottninggatan i centrala Stockholm, men är du baserad på annan ort kan det till exempel ske över telefon, Skype/Facetime eller motsvarande. Vi kan även ha möten på andra platser i landet, men då tillkommer kostnader för resor och restid och eventuell övernattning.

Vid slutfört arbete har vi även ett överlämningsmöte där vi kortfattat förklarar paketets olika delar och ingående verktyg. Vi överlämnar då också dokumentation och alla inloggningsuppgifter och lösenord som du behöver. Samt ger råd om hur du kan gå vidare med din marknadsföring.

Presentation av ditt företag (text)

Med avstamp i redan befintlig information från företaget och det som sägs under inledande mötet tar vi fram en presentationstext som fångar kärnan i er verksamhet, skriven med er främsta målgrupp i åtanke. Vi hjälper dig att se ditt företag utifrån, med kundens ögon. Vi skapar ett »värdeerbjudande«. Tillsammans med dig försöker vi hitta och betona de saker som verkligen driver försäljning – och tonar ned sådant som kunderna värderar lägre eller ser som självklart.

Domännamn och webbhotell

Vi föreslår lämpligt domännamn, vanligtvis ditt företagsnamn följt av .se eller .com.

Vi kontrollerar därefter att domännamnet är ledigt, registrerar det och kopplar det till ett webbhotell som vi skapar. Därefter installerar och konfigurerar vi det system som sajten bygger på.

Vi använder oss av det underliggande systemet WordPress, vilket är ett av världens absolut mest använda CMS-system. Även den sajt du nu läser är byggd i WordPress.

WordPress är lättanvänt, flexibelt och oerhört utbyggbart om du senare vill expandera sajten eller lägga till mer avancerade funktioner, till exempel webbutik eller betallösningar.

Visuell identitet

Så snart vi skapar något så kommer det ofrånkomligt att få en visuell form, av något slag. Redan vilket typsnitt du använder säger något om ditt företag. Därför är en visuell identitet en förutsättning för att komma vidare. Vi tar fram förslag på logotyp, typsnitt, färger, ton i formspråket och bildmanér. Att det håller en professionell nivå är självklart, men lika viktigt är att visuellt hitta en känsla som stämmer med föreget och tilltalar din tilltänka målgrupp.

Färdig logotyp levereras sedan till dig i flera filformat, anpassade för tryck respektive webb, så att du själv kan använda den i alla sammanhang du behöver. Oavsett om du vill pryda din bil med en logotype eller ha den som avsändare i dina mejl.

Egen sajt/webbplats

Under många år har det varit helt centralt att för ett företag att ha en sajt/webbplats. I dag är det inte lika självklart. Många mindre företag nöjer sig med att bara finnas på till exempel Facebook.

Vi anser att en sajt bör finnas som en trygg hamn, även i de fall du inte berättar mycket mer än att du finns så fungerar sajten ändå ett sorts digitalt visitkort. Senare kommer sajten att utgöra navet i din digital marknadsföring. Det är där du senare skapar »landningssidor«, dit du skickar kunder som vill veta mer om dig och dina produkter eller tjänster. Kunderna kan hitta dit genom en digital annons eller varför inte via en länk som du lagt ut på Facebook eller Instagram?

I grundutförandet inkluderar Marknadsföringspaketet en sajt som påminner om den du just nu är inne på. Din sajt kommer att ha en startsida, en presentationssida av företaget och vad ni erbjuder, ett flöde för dig att skriva egna nyhetsuppdateringar (blogg) samt en sida med kontaktuppgifter och »vanliga frågor« (FAQ). Vi installerar och konfigurerar även de viktigaste tilläggen så att allt på din sajt fungerar som det är tänkt att göra.

Tillval:

Du kan bygga ut din sajt till en fullskalig e-butik med betallösning – begär separat offert om du är intresserad av att ha en webbutik. Vi kan hjälpa dig med allt ifrån själva butiken till betallösningar och kopplingar till såväl lager och distribution som till ekonomisystem.

Egentagna bilder, till exempel på din personal eller dina produkter, ingår inte i paketet. Vi förmedlar gärna kontakter till fotografer.

Illustrationer, mer avancerade diagram och liknande ingår inte i paketet, men kan offereras separat vid behov.

Övervakning av att sajten är tillgänglig

Vi skapar en övervakning som kontrollerar din sajt dygnet runt. Skulle den »gå ned« och inte gå att nå för dina användare så får du automatiskt ett mejl med en varning.

SEO (Search Engine Optimisation)

Vi utför grundläggande SEO (Search Engine Optimisation) så att din sajt kan hittas av Google och andra sökmotorer samt att de visar relevant information för den som söker på ditt företag.

Digitalt nyhetsbrev

Vi skapar ett konto på en tjänst för digitala nyhetsbrev, som i dagsläget tillåter att du skickar upp till 2.000 brev i månaden utan kostnad.

Vi skapar därefter ett formulär på sajten där besökare kan skriva upp sig för att prenumerera på ditt nyhetsbrev. Formuläret kopplas till en separat databas för nyhetsbrevets prenumeranter. Du kan även själv importera e-postadresser till databasen, till exempel från ditt kundregister.

I tjänsten kan du sedan själv enkelt skapa nyhetsbrev eller kampanjer som du skickar ut till dina prenumeranter.

Även om du inte planerar att skicka nyhetsbrev regelbundet så är det mycket värdefullt att samla in e-postadresser till människor som är intresserade av ditt företag. De adresserna kan sedan användas på olika, kreativa sätt för digital marknadsföring.

E-postadresser

I paketet ingår upp till fem e-postadresser knutna till ditt domännamn. Det ingår även webbmejl, så att du kan läsa och skicka e-post direkt genom din webbläsare. Eller så väljer du att koppla e-posten till mejlprogrammet i din dator eller telefon – det är upp till dig vad du föredrar.

Sociala medier

Om du inte redan har konton på de viktigaste sociala medierna (Facebook, Instagram och Twitter) så skapar vi sådana åt dig.

Vi skapar kopplingar så att dina inlägg i sociala medier automatiskt kan visas på sajten, om du vill att de ska göra det.

Vi förbereder även för annonsering i de sociala medierna, så den dag du bestämmer dig för att annonsera där kommer du att kunna köra igång snabbt.

Vi kopplar även dina sociala medier till analysverktyget Google Analytics (se mer nedan) så att du på ett och samma ställe enkelt kan mäta, utvärdera och jämföra dina olika marknadsföringsinsatser.

Presentationsblad

Vi formger en företagspresentation i A4-format, som kan innehålla flera sidor vid behov. Innehållet är presentationstexten ovan och formen följer den grafiska identiteten. I paketet ingår en digital PDF-fil, som även kan tryckas vid önskemål (kostnader för tryck och leverans tillkommer om du väljer att trycka den).

Visitkort

Formgivning av visitkort med upp till fem namn. Levereras som digital, tryckklar PDF-fil (kostnader för tryck och leverans tillkommer om du väljer att trycka dem).

Digital annonsering med Google AdWords

AdWords är Googles online-verktyg för att hantera annonser.

Genom AdWords kan du till exempel skapa textannonser som visas vid sökresultaten när någon söker på ett visst ord på Google eller så kallade display-annonser som kan visas på olika sajter – allt ifrån stora webbplatser som dn.se, expressen.se eller svd.se till små bloggar som du tror att dina kunder läser.

Genom AdWords kan du även annonsera i appar, på Youtube, i Googles mejl (gmail) eller skapa remarketing-kampanjer, där du följer människor som besökt din webbplats och visar dina annonser för dem när de surfar vidare på internet.

Vi skapar ett AdWords-konto och kopplar ihop det med Google Analytics (se nedan). Det ger dig en kraftfull plattform för digital annonsering.

En av de saker som gör digital annonsering – både Google AdWords och annonser på olika sociala medier – så intressant för just små företag är att det inte finns någon nedre gräns för hur lite pengar du kan annonsera för. Givetvis når du färre personer med en liten budget än med en stor, men det finns alla möjligheter att sätta igång i liten skala. Det är en gigantisk skillnad mot förr, när en liten annons i morgontidningen kunde kosta tiotusentals kronor för ett enda införande. Många menat att Googles och Facebooks fantastiska framgångar beror mycket på att de har öppnat dörrarna för små företag att annonsera.

Lägg därtill de digitala kanalernas fantastiska förmåga att pricka in mycket precisa målgrupper – en fördel som blir extra påtaglig när annonsbudgeten är liten.

Olika företag har olika förutsättningar, men för de allra flesta är digital marknadsföring nästa steg – efter att den »passiva« marknadsföringen är på plats. Många företag väljer numera att göra all sin marknadsföring digitalt – även företag som bara säljer sina varor eller tjänster »offline«. De tycker helt enkelt att det är det mest effektiva sättet att nå sina kunder. Digital marknadsföring kan ta sig många olika uttryck: E-post, sökordsannonsering, annonser på sajter eller i sociala medier, i appar, på Youtube och så vidare.

Vi hjälper dig gärna att skapa digitala kampanjer – begär separat offert.

Digital datainsamling, analys och uppföljning genom Google Analytics

Google Analytics är ett oerhört kraftfullt verktyg för att samla in och analysera data från alla dina digitala kanaler. Vi kopplar ihop Analytics med din sajt, ditt digitala nyhetsbrev, ditt AdWords-konto och dina sociala medie-kanaler. Sedan är det bara för dig att logga in och se hur dina digitala kanaler presterar och utvecklas.

I Google Analytics kan du i detalj följa dina besökare. Du kan både se deras demografi (till exempel kön, ålder och var de befinner sig geografiskt) och hur de beter sig. Du får data om hur de hittade till din sajt, hur länge de stannade, vilka sidor tittade de på, vilka länkar de klickade på och en massa annat.

Google Analytics är oerhört omfattande. Det ger fantastiska möjligheter till djupa analyser – men är samtidigt lätt att gå vilse i. Därför skapar vi en rapportmall med de viktigaste parametrarna för att se hur dina digitala kanaler presterar och utvecklas. Rapporten fylls sedan automatiskt med data varje dag och du kan när som helst själv logga in och kika på aktuella och relevanta siffror. Vill du senare gräva dig djupare ned i Google Analytics så finns all data redan insamlad, sparad och redo att bli analyserad.

Leverans

Logotyp i flera filformat och PDF:er med presentation och visitkort levereras digital till dig.

Vid slutfört arbete har vi även ett överlämningsmöte där vi kortfattat förklarar paketets olika delar och ingående verktyg. Precis som vid det inledande mötet sker detta möte normalt på vårt kontor i centrala Stockholm, men kan även ske över telefon, Skype eller liknande. Vi överlämnar dokumentation och alla inloggningsuppgifter och lösenord som du behöver. Samt ger förslag på hur du kan gå vidare med din marknadsföring.

Betalningsvillkor

75% vid beställning eller godkänd offert och 25% vid slutfört arbete. Mot faktura (10 dagar).

Frågor

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor kring Marknadsföringspaketets innehåll eller speciella önskemål. Se gärna vår FAQ för svar på vanliga frågor.

Läs mer om marknadsföringspaketet

ETT STARTPAKET FÖR DIN MARKNADSFÖRING
Marknadsföringspaketet samlar det som vi anser är mest väsentligt att varje företag har – även de allra minsta. Detta till ett pris som är väsentligt lägre än om du skulle köpa varje del för sig. Det ger dig en verktygslåda för all din marknadsföring, både digital och traditionellt »analog«.   Kom igång  
allt detta ingår!
Ett fullpackat paket! Läs mer om hur mycket du får för dina pengar! Läs om allt som ingår i paketet
DÄRFÖR SKAPADE VI ETT PAKET FÖR MARKNADSFÖRING
Idén med marknadsföringspaketet är att snabbt och för små pengar ge dig en professionell grund. Då att du fortare kan ta klivet vidare till detta nästa steg. Du sparar pengar, tid och kraft. Läs om bakgrunden
VÅGA FRÅGA
Kontakta oss gärna om du har frågor – eller börja med att läsa vår FAQ för att få svar på de vanligaste frågorna. Till FAQ
PRISER
20% introduktionsrabatt för nya kunder! Läs mer om våra priser
Intresseanmälan
Berätta lite om ditt företag – så återkommer vi med vad vi skulle kunna göra för just dig. Anmäl ditt intresse!
kontakt
Beställa Marknadsföringspaket eller bara få goda råd? Att kontakta oss är det första steget mot en bättre marknadsföring! Kontakta oss!
MER VETANDE MED VÅR BLOGG
I vår blogg bjuder vi på tips och kunskap om hur du kan få din marknadsföring att bli mer effektiv. Ta mig till bloggen!